În 2014 Khansaheb Civil Engineering (KCE) a acordat companiei Snathe, parte din grupul nostru, un contract de management al competențelor cu scopul de a realiza un program de pregătire pentru 10.000 de lucrători din Dubai. KCE este una din cele mai vechi companii de construcții din Dubai, fiind specializată atât în proiecte industriale cât și construcții civile. KCE a construit câteva dintre cele mai reprezentative structuri din țară.

Proiectul a constat într-o pregătire multi-dimensională pe o durată de trei ani. Prima fază a contractului a reprezentat construcția unei școli de top în domeniul construcțiilor civile,  construcțiilor interioare și al meseriilor de electrician, instalator și mecanic.

În faza a doua, echipa noastră a realizat programe personalizate de pregătire conforme cu nivelul cerințelor KCE-ului, folosind teste și sisteme de evaluări recunoscute la nivel internațional. Cursurile au fost create atât pentru supraveghetori cât și pentru lucrătorii din linia întâi.

Am evaluat și pregătit peste 5.000 de lucrători în cursul a trei ani de zile. Un sistem standardizat de testare ne-a permis să măsurăm abilitățile și competențele cerute la nivel național. Datele colectat le-au permis celor de la KCE să își restructureze toată forța de muncă în grupuri fixe de lucrători calificați, ce puteau să îndeplinească sarcinile eficient.

Finalizarea pregătirii și restructurarea forței de muncă în concordanță cu abilitățile fiecăruia a dus la faza trei a contractului, momentul critic, verificarea dacă investiția în pregătire a funcționat și dacă a existat o îmbunătățire în siguranța la locul muncii, în calitate și în productivitate.

Proiectul a fost un succes masiv, cu o creștere a productivității de peste 30%. Factorii cheie ce au dus la acest rezultat au fost:

  • Păstrarea acelorași echipe au dus la eficientizarea muncii în echipă;
  • Păstrarea acelorași echipe a permis măsurarea mai exactă a randamentului;
  • Abilitatea de măsurare a performanțelor atât ale supraveghetorilor cât și a lucrătorilor;
  • Simplificarea planificărilor de viitor pentru muncă și stimulente.

Ca parte din contractul de consultanță de management al abilităților, am proiectat și utilizat centrul de pregătire, realizând manuale de formare bazate pe diversele tipuri de angajați. De la realizarea de descrieri pentru posturi până la evaluările performanței angajaților înainte de pregătire, oferim date detaliate care permit restructurarea forței de muncă bazată pe competențe și calificări.

SHARE THIS: