Lucrătorii indieni din domeniul construcțiilor au fost motorul și coloana vertebrală a unor mega proiecte din Orientul Mijlociu. Cererea de lucrători indieni calificați în domeniul construcțiilor se află în prezent pe ordinea de zi a angajatorilor europeni, cărora le este din ce în ce mai greu să recruteze lucrători calificați la nivel local.

După ce am petrecut mai mulți ani dezvoltând și implementând strategii de formare a competențelor pentru lucrătorii indieni migranți din construcții din țările din Golf, am fost onorat să fiu invitat să iau cuvântul și să fiu un prezentator în cadrul conferinței interregionale a Organizației internaționale a muncii (OIM) care a avut loc în New Delhi, India pe tema instruirii lucrătorilor migranți. Am prezentat constatările și opiniile colective ale contractanților regionali, companii multinaționale, cu privire la performanța lucrătorilor migranți și ceea ce, în opinia lor, este necesar pentru îmbunătățirea aptitudinilor și competențelor lucrătorilor.

Am împărtășit opiniile mele cu privire la modul în care India ar putea deveni „țara la care se apelează” pentru recrutare, adăugând valoare importanței lucrătorilor indieni din domeniul construcțiilor prin adaptarea sistemelor de formare recunoscute la nivel internațional, care se axează pe aptitudinile și competențele dorite de angajatori.

India este ca o mină de aur. Este aur oriunde v-ați uita, dar trebuie să știți cum să-l extrageți. Există potențial peste tot dar, articolele finisate sunt limitate. Acest lucru se datorează faptului că, în mod tradițional, accentul a fost pus pe găsirea unui loc de muncă și nu pe educație și calificări care ar contribui la avansarea în carieră pentru lucrătorii indieni.

Snathe le-a oferit consiliere asociațiilor internaționale ale patronatelor și agențiilor de dezvoltare a competențelor din India cu privire la măsurile pe care atât țările de origine, cât și țările de destinație trebuie să le adopte pentru a se asigura că există o înțelegere reciprocă a cererii și a cerințelor pentru forța de muncă. Aceste măsuri ar duce la integrarea lucrătorilor indieni fără probleme și la nivelurile dorite de performanță. Proiectele pilot ulterioare gestionate de Snathe au dus la o creștere de peste 30% a productivității lucrătorilor indieni calificați din construcții.

Snathe a format peste 65.000 de lucrători din India. Noi am lucrat cu angajatori internaționali pentru a dezvolta soluții de formare și management al forței de muncă care să conducă la îmbunătățiri semnificative ale protecției muncii, calității și productivității lucrătorilor noștri indieni.

Pentru a completa gama noastră de servicii, Takt Manpower le oferă angajatorilor oportunități de a-și externaliza cerințele de recrutare către o organizație care are expertiza și experiența necesară pentru a găsi lucrători indieni calificați. În plus, această organizație oferă valoarea adăugată a managementului muncii externalizat, asigurându-se că forța de muncă îndeplinește așteptările productivității.

SHARE THIS: