În 2012, companiei noastre soră Snathe Qatar i-a fost atribuit un contract de consultanță de către Al Khayyat Contracting (KCT), unul dintre cei mai mari contractanți din Qatar, pentru a-i ajuta să dezvolte un program de management al competențelor și resurselor pentru o forță de muncă care include 12.000 de angajați.

Sfera activității noastre a inclus:

  • Conceperea și construirea unui centru de formare de ultimă generație în cadrul prestigiosului proiect Mall of Qatar;
  • Crearea programelor modulare de instruire și evaluare pentru managementul de mijloc, supraveghetori și lucrători calificați;
  • Test practic și formarea a 6.000 de lucrători în construcții civile;
  • Certificarea forței de muncă în conformitate cu un proces standardizat de evaluare bazat pe abilități și competențe;
  • Evaluarea și formarea tuturor supraveghetorilor din prima linie;
  • Responsabil pentru selectarea și recrutarea lucrătorilor din India;
  • Restructurarea forței de muncă în echipe de mărime fixă;
  • Crearea și gestionarea departamentului de resurse de muncă, care ar fi responsabil de mobilitatea, gestionarea și performanța forței de muncă.

Era o sarcină uriașă. Am recrutat experți internaționali care au aveau în palmares obținerea rezultatelor. Pe parcursul unei perioade de 12 luni, echipa a vizitat proiecte, a testat lucrătorii pentru a evalua aptitudinile și competențele și a conceput programe modulare de instruire care au oferit cunoștințelor practice care duc la îmbunătățirea competențelor. Am reușit să îndeplinim toate obiectivele și să predăm cu succes proiectul către KCT. Au fost furnizate manuale tehnice detaliate pas cu pas, permițând echipei KCT să gestioneze fără probleme departamentul de resurse umane.

Factorul critic pentru noi a fost să asigurăm o rentabilitate sănătoasă a investiției pentru clientul nostru. Am obținut acest lucru asigurându-ne că am încorporat în procesele noastre sisteme care semnalează continuu eventualele piedici, măsurând performanța și furnizând soluții imediate care să ducă la optimizarea maximă a tuturor aspectelor din ciclul de viață al proiectului.

În sectorul construcțiilor din CCG, cea mai mare problemă cu care se confruntă angajatorii este lupta pentru recrutarea lucrătorilor care posedă un nivel corect de competențe. Lipsa calificărilor reciproc recunoscute a condus la un sistem bazat pe o productivitate scăzută cauzată de competențele slabe. Pentru a depăși această problemă, raționamentul a fost recrutarea unor volume mari de lucrători necalificați și semi-calificați cu salariu scăzut. Rezultatul este că niciuna dintre țările de origine sau de destinație nu s-a axat pe instruiri și calificări recunoscute.

Grupul nostru a apărut ca deschizător de drumuri și lideri în formarea competențelor și managementul schimbării. Prin colaborarea cu clienții din cadrul GCC, am introdus strategii care au îmbunătățit cu succes productivitatea. Documentațiile noastre standard de instruire și evaluare și șabloanele pentru managementul performanței au creat o schimbare de mentalitate atât pentru angajatori, cât și pentru angajați.

SHARE THIS: