Compania Snathe, parte din grupul nostru, și-a construit o reputație în instruirea competențelor și managementul proiectelor care implicau lucrători în domeniul construcțiilor în țările Golfului. În 2019, companiei i-a fost atribuit un contract de consultanță de către una dintre cele mai mari companii de construcții din Orientul Mijlociu și anume Arabian Construction Company sau „ACC”. Am fost rugați să oferim consiliere și asistență companiei ACC pentru îmbunătățirea competențelor forței de muncă din construcții în cadrul unuia dintre cele mai prestigioase contracte din Abu Dhabi.

Prima etapă a contractului a fost efectuarea unui audit și a unei analize la fața locului pentru a evalua performanța lucrătorilor. După identificarea piedicilor din calea productivității, am fost apoi însărcinați să creăm strategii și mecanisme de formare care să ducă la o creștere globală a performanței și productivității.

Echipa noastră formată din manageri cu experiență din cadrul companiei a evaluat 2.000 de lucrători pe o perioadă de patru săptămâni. Am constatat că 60% din forța de muncă nu era calificată și nu avea abilitățile și competențele minime necesare pentru meseria lor.

În cadrul dezvoltării soluției, am lucrat cu echipa de resurse umane a ACC pentru a restructura forța de muncă în grupuri fixe, în funcție de abilitățile lor. Grupul era compus dintr-un amestec de lucrători, de la cei mai puțin calificați la cei calificați, astfel încât să poată fi instruiți ca grup și învățați cum să lucreze eficient împreună.

Pe o perioadă de 3 luni, managerii noștri de formare au oferit instruire membrilor grupurilor pentru a-i ajuta să-și dezvolte abilitățile de bază și tehnicile de predare care au îmbunătățit calitatea și productivitatea la locul de muncă. Captarea datelor de performanță ne-a permis să identificăm grupurile cu un nivel mai scăzut și cauzele principale pentru performanțele slabe și să dezvoltăm un plan pentru a aduce îmbunătățiri imediate.

Pe durata contractului de consultanță, echipa noastră a oferit instruire și coaching simultan echipei de proiect a ACC cu privire la abilitățile și tehnicile de management a personalului, împreună cu strategii tehnice, operaționale și logistice de planificare care ar reduce timpii de inactivitate de la 6 ore pe zi la maximum 1-2 ore pe zi.

În total, am instruit și am lucrat cu 1600 de lucrători pe o perioadă de 4 luni. La începutul proiectului, ACC pierdea aproximativ 200.000 de ore pe lună din cauza unei combinații între un management slab, forță de muncă necalificată și tehnici slabe de lucru. La finalizarea contractului și a predării către client, strategiile implementate de noi au redus semnificativ pierderile de eficiență și au eliminat orele neproductive.

SHARE THIS: