Răspuns: recrutarea din țările asiatice

Plecarea peste hotare a românilor în căutarea unor joburi mai bine plătite începe să-și arate din ce în ce mai mult efectele nedorite. România se confruntă azi cu una dintre cele mai grave crize de forță de muncă. Angajatorii din unele sectoare, cum sunt construcțiile, producția, HoReCa sau șantierele navale se plâng de o lipsa acută de personal.

În aceste cazuri, una dintre puținele soluții o reprezintă recrutarea de lucrători din India și din alte țări asiatice.

Criză s-a agravat în ultimii ani

În 2019, la un deceniu de la criza economică mondială, când au fost înregistrate numeroase falimente și concedieri, România s-a văzut prinsă într-o criză a forței de muncă. Principalele motive care au dus la această situație au fost: migrația masivă în Occident, îmbătrânirea populației și deprofesionalizarea tinerilor.

Populația aptă de muncă din România a simțit „gustul” salariilor mari din Marea Britanie, Germania, Franța sau Olanda, unde de asemenea se înregistrează un deficit al forței de muncă, astfel că, rând pe rând, oamenii au plecat, singuri sau împreună cu familia.

Potrivit unor studii recente, România se află pe locul doi la nivel mondial în ceea ce privește lipsa personalului specializat, după Japonia. Nu mai puțin de un milion de oameni este deficitul forței de muncă din țară noastră, susțin patronatele din România.

Care sunt domeniile cele mai afectate?

În prezent, criză forței de muncă lovește în aproape toate sectoarele de activitate, dar cele mai mari probleme se înregistrează în rândul specialiștilor înalt calificați din servicii și HoReCa. Nici în cazul construcțiilor lucrurile nu sunt mai optimiste. În acest sector, ar mai fi nevoie de circa 300.000 de lucrători calificați sau necalificați. Din cauza că, în special în timpul verii, când este cea mai mare nevoie de oameni în acest sector, patronii nu găsesc forță de muncă, sunt nevoiți să-și amâne investițiile sau chiar să le stopeze.

Presați să găsească o soluție la această problema gravă, unii angajatori au luat în calcul angajarea forței de muncă din străinătate, mai exact din Asia. În prezent, pe șantierele din România lucrează câteva mii de muncitori de pe acest continent, dar cu siguranță numărul lor va crește, dacă autoritățile române nu vor reuși să înfrâneze fenomenul migrației masive și să-i ajute pe tineri să urmeze cursuri de specialitate, inclusiv prin învățământul dual.

În luna august a acestui an, Guvernul a anunțat că vrea să dubleze numărul de noi muncitori străini care vor fi acceptați în țară, adică 50.000 de oameni din afară granițelor vor fi ajutați să se integreze și să muncească în România. Printre cei mai interesați de ofertele de lucru sunt indienii și alte popoare asiatice. Aceștia sunt atrași de salariile mai mari față de cele practicate în statele lor și de condițiile mai bune de trăi.

În 2020, plafonul de lucrători a fost stabilit la 30.000, iar până la finele anului au fost eliberate peste 27.000 de avize de angajare, adică aproximativ 91%, conform Inspectoratului General pentru Imigrări.

În acest an, cererea pentru eliberarea avizelor de angajare a crescut în primul semestru cu 27,8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

O soluție pentru economia națională: muncitorii din Asia

Și în industria hotelieră sunt probleme grave în materie de personal. Pentru că mulți oameni care activau în acest domeniu au plecat în străinătate ori s-au îndreptat către alte sectoare, România i-a primit pe muncitorii din afară Uniunii Europene care să ocupe posturile vacanțe.

„Ne bazăm tot mai mult pe muncitorii străini, pentru că nu avem alternativă internă”, a declarat pentru Agerpres, Călin Ilie, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, în timpul inaugurării unui hotel din București, în luna august a acestui an.

Nu doar în construcții sau HoReCa se resimte lipsa forței de muncă, ci și în domeniul militar sau naval. Și pentru că lucrurile nu par să se îmbunătățească, printre  soluțiile preferate de angajatori  o reprezintă, așadar, recrutarea muncitorilor din Asia. Avantajele oferite de ei  sunt următoarele: sunt disciplinați și  muncitori, le place muncă în echipa, cunosc limba engleză, sunt punctuali și își respectă îndatoririle. Patronii îmbrățișează această alternativă, solicitând creșterea plafonului de muncitori și simplificarea procedurilor de aducere a străinilor în România.

În concluzie, criza muncitorilor din România este departe de a se încheia, ea aliniindu-se la tendința globală a lipsei forței de muncă generată de îmbătrânirea populației. Pentru țara noastră, o soluție o reprezintă muncitorii din Asia, Guvernul suplimentând în acest an plafonul muncitorilor străini la 50.000, cu 20.000 mai mulți decât anul trecut.

SHARE THIS: