­­­­­Pentru a acoperi lipsurile înregistrate pe piața forței de muncă, în ultimii ani autoritățile române au suplimentat contingentul lucrătorilor străini. În acest an, în România au acceptul autorităților să se angajeze 50.000 de persoane din afara țării, cu 20.000 mai multe decât în 2020.

Dacă majoritatea străinilor care vin în România se angajează în Construcții și HoReCa, unde nu este nevoie, în general, de personal calificat, există și firme ce solicită ajutor din afară pentru poziții care necesită experiență și chiar aptitudini de lider, în sectoare precum design de mobila, de exemplu.

Plecarea românilor peste graniță și scăderea natalității au condus România către o criză a forței de muncă fără precedent. Angajatorii oferă posturi atât pentru muncitorii calificați, cât și pentru cei necalificați, dar locurile rămân vacante mult timp, în așteptarea doritorilor.

Ce locuri de muncă sunt disponibile pentru lucrătorii străini calificați?

Pentru persoanele străine, locurile de muncă disponibile sunt din toate domeniile de activitate: agricultură, construcții, petrol și gaze, industrial, logistică, naval, comerț sau IT. Posturile sunt atât pentru persoane calificate, cât și pentru cele necalificate.

Anul trecut, până la 30 septembrie 2020, în plină pandemie, peste 7.000 de muncitori străini au cerut să lucreze pe șantierele din România [3]. Dintre aceștia, 3.500 sunt calificați, iar restul sunt necalificați, care au dorit să ocupe posturi în activități precum demolarea clădirilor sau tăierea materialelor de construcții.

Interesul angajatorilor români în privința importului de forță de muncă din Asia a crescut în aproape toate domeniile, exceptând HoReCa și industrial, care au înregistrat scăderi în 2020, din cauza restricțiilor impuse de autorități. Astfel că, anul trecut a existat interes pentru personal asiatic în următoarele sectoare de activități din România:  agricultură, zootehnie, service auto, producție din fabrici, construcții și chiar SPA sau saloane de înfrumusețare.

Cea mai bună variantă pentru a avea parte, ca angajator, de o experiență plăcută în privința recrutării, este de a apela la o agenție de recrutare a forței de muncă. Agenția identifică personalul care îndeplinește toate cerințele, obține permisul de muncă și viza de lungă ședere și le oferă angajaților străini consultanță pentru obținerea permisului de ședere.

Firmele de recrutare intermediază plasarea forței de muncă în România din țări precum: India, Pakistan, Vietnam, Nepal, Bangladesh, Turcia, Sri Lanka etc., în diverse domenii de activitate.

Care sunt procedurile pentru angajarea persoanelor calificate non-UE?

În ultimii ani, firmele românești își manifestă din ce în ce mai mult interesul de a angaja personal din țările aflate în afara Uniunii Europene, mai ales de pe continentul asiatic. În acest caz, este nevoie de parcurgerea câtorva etape, printre care se numără și aceea a obținerii unui aviz de angajare de la Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI). Dacă se depășește contingentul stabilit de Guvern pentru anul în curs, angajatorii nu mai pot face angajări din statele care nu sunt membre UE. Din acest motiv, este nevoie de o planificare a salariaților cu mult timp înainte, în vederea ocupării locurilor de muncă vacante, iar formalitățile ar fi indicat să înceapă încă de la debutul anului.

În vederea obținerii unui aviz de angajare, respectivul angajator trebuie să îndeplinească anumite criterii, printre care: să dovedească desfășurarea efectivă a activității care este compatibilă cu locul de muncă pentru care solicită angajarea unui străin, să nu fi fost sancționat în ultima jumătate de an pentru angajare ilegală sau muncă nedeclarată și să aibă achitate la zi toate obligațiile la bugetul de stat. Avizul se eliberează în 30 de zile de la înregistrarea cererii, dar uneori este nevoie și de informații suplimentare. După ce angajatorul obține avizul de angajare, străinul va trebui să obțină viza de lungă ședere, care se acordă de misiunea diplomatică din țara sa, pentru care este nevoie de alte documente.

Concluzia ar fi că plecarea în străinătate a românilor care ocupau posturi ce necesitau calificare atrage după sine nevoia firmelor de a ocupa posturile vacante cu forță de muncă din afară, în lipsa cererii din partea românilor. Printre străinii care manifestă cel mai mult interes în accederea pe piața muncii din România se numără popoarele asiatice, care sunt atrase de salariile de aici și de condițiile de muncă net superioare celor din statele lor.

SHARE THIS: